24 Mart 2013 Pazar

Essence stay all day fondöten


 Fondöten manyağı biri olarak geç kalınmış bi'yazı :)  Gerçekten alışverişe nereye gitsem elim önce fondötenlere gidiyor. Acayip seviyorum :)  Aslında öyle aman aman kapatıcılık isteyen bi'cildim yok. Sivilcem falan yoktur yalnız cildim çok hassas bide damarlar cildime çok yakın fondöten sürmediğim zamanlarda yer yer kızarıklıklarla dolaşıyorum ortalarda :) Fondötensiz makyaja elim gitmez hiç bu yüzden. 

Gelelim bu fondötenimize. Essene ürünlerini fiyatına göre başarılı bulurum genelde. Bu üründe beni yanıltmadı. Öncelikle şişesi çok tatlı pratik pompalı olması sayesinde hem miktarını ayarlayabiliyorsunuz hem de hijyenik. Ürün 30ml. Bence yeterli.





Essence bu fondöten için 16 saat kalıcılık vermiş. O kadar olmasada benim cildimde çok uzun süre kalıyor. Uzun saatler dışarıda olacağım zamanlarda bu fondötenimi tercih ediyorum çünkü benim karma cildimi baya götürüyor. Belki T bölgeme bir iki pudra :) Bendeki rengi 10 soft beige. Benim ten rengime biraz koyu kaçsada seçeneklerden en iyisi buydu. Essencesin fondötenerinde biraz turunculuk var ya da Türkiye'deki renkleri öyle bilemiyorum ama tüm yüzüme ve biraz da boynuma doğru sürdükçe aradaki ton farkı pek de önemli olmuyor.  Mat olduğu için fırçayla uygulamak daha mantıklı çünkü hemen cilde yerleşiyor. Ben altına nemlendirici kullanıyorm. Böylece cildimde kuruluk problemi yaşamıyorum. Kapatıcığı benim için ideal ama yüksek kapatıcılık sevenlere yetmeyecektir. hoş bir kokusu var ürünün beni hiç rahatsız etmedi ama olmasa daha iyi tabi o kadar kimyasalın içine bide parfüm...  Bu arada içinde paraben yok bu yüzden daha çok ısındım ben bu ürüne. Velhasıl ben seviyorum dostlar tavsiye ederim :) 


Buda içerik ve bilekteki fotosu :) Cildime yedirdiğim fotoyu koyamadım artık bu seferlik böyle olsun :)


15 Mart 2013 Cuma

Diadermine High Tolerance

Merhabalar... :)
 Tv'de sürekli dönen reklamları ve ambalajının tatlığıyla hiç mi hiç ihtiyacım yokken "ucuz ucuz deneyeyim bi" diyerek kendimi kasada buldum :) Ürünümüz Diadermine'nin toleransı düşük ciltler için geliştirdiği makyaj temizleme jeli. içeriğinde paraben,silikon ve parfüm yok. Parfüm ve paraben içerikte dikkat ettiğim kimyasallar bu yönüyle benden bi artı puan aldı.:) Öncelikle şişesi çok tatlı. jelin içimde kabarcıklar var sevimli duruyor. pompalı şişesi var seyahat için çok uygun olmayabilir ama ben zaten bu tarz ürünleri küçük şişelere koyup öyle atıyorum bavuluma. 


T bölgesi yağlı yanakları kuru olan bir cildim var. Jeller yüzümü hep kurutur. bana en iyi gelen ürün sütl olanlar ama onlarla da içim rahat etmiyor. Ürünün üzerinde makyajı nazikçe temizler; ciltteki kaşıntı, kızarıklık ve gerginlik hissinin azalmasına yardımcı olur diyor. Çok ağır makyajı temizlemek için 3-4 kere yıkamanız gerekebilir. normal makyajlar içinse 2 kere yıkamanız gerekiyor. Tek seferde o temizlik hissini vermiyor. Yıkama sırasında ürün köpürmüyor. Kaşıntı ve kızarıklık yaratmadı ama yüzümün gerildiğini hissettim. Bu gerginlik 15dk sonra yerini yumuşaklığa bırakıyor enteresan :) İçinde çok hafif gül suyu kokusu var ama rahatsız etmiyor. Ürün 200 ml ben 10tl gibi bi fayata almıştım içerik yönündense bana sade geldi. Fiyatına göre fena bi ürün değil. Alınabilir.
Not: gözünüze kaçırmayın yakıyor.:)


bunlarda içerik ve kıvamının fotosu :)

Kozmetik Hikayeleri: Çekiliş zamanı :)

http://kozmetikhikayeleri.blogspot.com/2013/03/cekilissss-zaman.htmll  buradan inceleyebilirsiniz bol şanslar :)

13 Mart 2013 Çarşamba

Watsons ballı maske ve ballı şampuan

     Merhabalar
Bu ürünü bloglarda çok duydum. Eksik kalmayayım bende deneyeyim dedim :). Watsonsdaki kadın şampuanını da alın ikisi etkili olur falan deyince dayanamayıp attım ikisini de sepete. Bayılıyorum ürünleri seri olarak kullanmaya :)

      Gelelim bu ürünümüze öncelikle şampuanından başlayayım. Şişesi, tasarımı çok tatlı kokusuda fena değil ama gelgelelim sanki banyoda saçlarınızı deterjanla yıkıyormuş hissi uyandırıyor. Yıllar öncede Watsons'un yine  şampuanını almıştık annemle aynı his! 


Hemen peşine uyguladım bu kremi .Üzerinde saçlarınızın havluyla suyunu aldıktan sonra 5-10 dk bekletin yazıyor. Kullanım sıklığı ile ilgili bir ifadede kullanılmamış. Ben öyle havluyla falan uğraşamayacağımdan hemencecik sürdüm kremi 5 dk beklettim duruladım. Kremi sürdüğünüzde saçlar yumyumuşak oluyor sonra duruladıkça bu yumuşaklık azalıyor. 


Saçlarımı ekstradan yağlandırmadı. Nemlendirmedi ama yumuşattı. Ben bide bu kremi başka şampuanla kombinledim daha yumuşak oldu saçım :) ürün yarım kilo kullan kullan bitmez. kendisi 8 TL civarında şampuanıda 5 TL olması lazım. Bi daha alır mıyım? Pek sanmam :)

Hoşgeldim :)

Uzun zamandır düşündüğüm blogu sonunda açtım herkese en çokta kendime hayırlı olsun :) Kozmetik delisi biri olarak tüm deneyimlerimlerimi paylaşmaya çalışacağım iyi okumalar :)