30 Nisan 2013 Salı

Loreal Göz Makyaj Temizleyicisi


Merhabalar...
Şurada anlattığım göz maktaj temizleyicim bitmek üzere olduğundan Migrosda indirimde görüp tipinden de çok hoşlandığımdan aldım. Sözde diğeri bitene kadar açmayacaktım ama nerde daha kapıdan girer girmez sildim gözümdeki makyajı onunla :) Ve gelelim yorumlarımıza...



* Evet duruşu çok sempatik ama hiç işlevsel değil! O minik tıpası çok fazla içeri doğru olduğundan mıdır nedir pamuğa dökerken yanlara akıyo. Her türlü denedim yok. Sonra bide onu silmekle uğraştım.

*Makyajı çok güzel temizliyor. Hatta Yves Rocherin temizleyicisinden bence daha iyi ama bir yağ bırakıyorki sormayın gitsin. Sadece gözünüz değil. elleriniz yüzünüz de batıyor. Sonrasında yüz temizleyicileriyle ovalıyrum resmen.

*Fiyatı iyi ben indirimden 10'a almıştım. Ama bir daha almam hatta bunu nasıl bitireceğim bilmiyorum

29 Nisan 2013 Pazartesi

Cilt Temizliği Sorunsalı

Uzun zamandır şöyle kaliteli, fiyatı orta halli, makyajımı güzelce çıkaran(göz hariç), birde cildimi kurutmayan temizleyici arayışındayım. Biraz fazla mı şey istedim ne :)

Eleye eleye şu son ikisine düşürdüm. Amma bu ikisi arasında karar veremiyorum




La Roche çok güvendiğim bir marka bu karma ciltler için kuru ciltler içinse sadece sütü var. Ben süt sevmiyorum cildimin iyi arındığına inanmıyorum.

Diğeri ise herkesin öve öve bitemediği Bioderma. Bu ürünün su kıvamı bana cildimi temizlemezmiş gibi geliyor. Bir de cildimi kurutmasından korkuyorum. Siz bunları kullandınız mı? Ben karar veremedim sizce?
*Makyajımı iyi temizlesin cildimi kurutmasın yeter :)

28 Nisan 2013 Pazar

The Body Shop Göz Kremi



Bu ürünü bana erkek arkadaşı almış. Bir göz kremime ihtiyacım olduğunu biliyordu. :) İnternettende araştırdım yorumlar fena değildi.
Aslında göz kreminden fazla birşey beklemiyordum. Makyaj temizleyicisin kuruttuğu zamanlarda nemlendirsin yeterdi. Ama malesef ben pek beklentimi karşılamadı :( 


Yapısı da kıvamı da hafif. Göz altlarımda beze yapmadı. Bu özelliğini sevdim.Fakat sürdüğümde gözlerimde yanma hissettim bir süre sonra geçiyor ama gözlerimin kaşınması yanması normal gelmedi bana.


İçeriğinde nemlendirme ve ince çizgierin giderilmesinde yardımcı olacağı yazıyor.
İnce çizhileri geçtim. Nemlendirmesini de sevmedim. Onu sürmeden önce göz altlarım daha nemli oluyor hatta. Velhasıl bu ürün tavsiye edeceğim bir ürün değil.
Bu arada içinde bi dou paraben var.

26 Nisan 2013 Cuma

Flormar Deluxe Shine Gloss Stylo

Güneşli bir günden merhaba... :) Havalar ısınmaya başladı, insanın içi kıpır kıpır olluyor valla :) Haliyle bu ruh hali makyajımızada yansıyor. Bu havalarda karalara bürünmeye  hiç gerek yok şöyle pembeli cıvıl cıvıl makyajları tercih ediyorum bu aralar. Size çok sevdiğim bir ruju anlatacağım.



Bunu alalı 6 ay kadar oldu. Ama sürekli kullanıyorum ve ilk defa bir rujum bu kadar hızlı bitiyor. :)

*Ambalajı kesinlikle çok hoş ve çok kaliteli duruyor.

*Çok hafif bir kokusu var. Ama rahatsız etmedi.

*Dudaklarımı kesinlikle kurutmadı hatta çok hoş bir şekilde nemlendirdi.

*Duruşu ne lipglos kadar yağlı ve parlak ne de ruj kadar mat. Hoş bir görüntü veriyor.
*Kalıcılığı bence iyi ben altına pudra sürüyorum çok kalıcı oluyor.



Bendeki rengi D32. Kesinlikle başka renklerini de alacağım. İndirimsiz fiyatı 14 15 civarında. Kesinlikle tavsiye ederim. :)



20 Nisan 2013 Cumartesi

Bitenler&Bitmeden Çöpe Gidenler#1

Bu yazıyı hazırlamak için çok bekledim ve nihayet sırası geldi. İnsan kendine hedef koyunca yapıyomuş. Yoksa bunların çoğu daha sürüünürrr dururdu. :)


Sol baştan başlayayım;
1)Avon Ballroom Beauty:Böyle çanta boyu parfümleri çok sevirum hem yanında çok rahat taşıyorsun hemde bana kokuarı daha kalıcı geliyor. Fiyatını bilmiyorum ablam hediye etmişti :)

2Vichy Aqualia Thermal Light: şuradaki yazımda ne kadar memnun olduğumu anlatmıştım. Yerini çoktan yenisi aldı bile. :)

3)Nivea invisible deo: Yıllardır nivea kullanıyorum her çeşidini bitirdim artık. Bundanda gayet memnunum. Sarı leke bırakmıyor ama siyaharda bazen beyazlık bırakabiliyor. Ya da ben çok kurumadan giyiniyorum ondan olabilir. 6liraya almıştım sanırım.

4)Maybelline The One By One Volume Express: Ben bu maskaradan çok memnundum. Yerine yenisini stokladım çoktan. Pek uzatmıyor ama ikinci katta baya baya dolgunlaştırıyor. Çok sürdüğünüzde ise malesef topaklanma yapıyor. İndirimden 13 liraya almıştım.

5)Elseve Argine Direnç Saç Kremi: Bu saç kremini hatta ben bu seriyi fazla sevmedim. Belki fazla iddialılıar ondandır. Seveni çok ama söyleyeyim. Kremin yapısı çok kıvamsız yoğun değil yani benim röfleli saçlarımda işe yaramadı. Fiyatını hatırlayamıyorum :(

6)Elseve Arginine Direnç Şampuan: Şampuan içinde aynı şeyleri düşünüyorum. Dökülmelere karşı biraz etkisi var (diğer dökülme karşıtı şampuanlar kadar) ama saçlarımı çok kuruttu. Bir daha almam.

7)Neutrogena Tek Adımda Makyaj ve Yüz Temizleme Jeli: Evet cilt makyajını temizliyor. Göz makyajı içinse helede rimelli falan defalarca yıkamak gerekiyor. Ben önce göz makyaj temizleyicisiyle sildim ardından bunla yıkadım mis pak. :) Ama cildimi çok kuruttu hele de göz çevremi. (zaten hassas bir cildim var.)

8)Neutrogena El Kremi: Favorim! gerçekten kendisini çok beğeniyorum. Ellerimi çok güzel nemlendirdi asla yapış yapış yapmadı cilt ürünü hemen emiyor. Ve etkisi çok uzun gidiyor. Ayrıcada ürün kocaman benim masa başı ürünüm. :) Yenileri stokta var.Normalde 10tl gibi birşey ben indirimden 5 tl'ye almıştım. :)

9)Uni Ball Vision Elite: KPSS kalemim:) Çok memnunum kendisinden :)
11)Adsız bir dudak kalemi. Lise yıllarından kalmış gözüme çarptı doğğğruu çöpe :)
12)Komili ıslak mendil: Siz görmüyorsunuz ama arkalarda biyerlerde :) Çok memnun kaldığım ıslak mendilim. 2 senedir başka kullanmıyorum. Ellerime nem de veriyor. Bazen makyajımın temizliği içinde kullanıyorum( çok uykum varsa) :)

Kesinlikle bitirme kutusu çok işe yarıyor. Sırf onlar ayak altında durmasın diye bile ürünleri bitirip atmaya çalışıyorum. :) Sevgiyle kalın...

16 Nisan 2013 Salı

Beyaz elbisem :)


Evet aslında bu bir makyaj blogu. :) Bu güne kadar da kıyafet paylaşma fikrim yoktu. Yalnız birazcık yardımınıza ihtiyacım var. :)

(fotunun üstüne tıklayınca büyüyor)
 Bugün avm de ayakkabı falan baktım günlük istediğim gibi bişey bulamayıp çıkarken bu elbiseyi gördüm. Direk aklımda şimşekler çaktı. Ben bu elbiseyi 2 ay sonra kep törenimde giyerim dedim lacivert kepin altına hoş durur diye düşündüm.Fiyatı da uygun geldi. aldım. Hem uygun hem de kpss'ye yoğunlaşmam gereken dönemde ayaklarım ağrıyana kadar dolaşıp elbise aramam diye düşündüm.

Alışverişte yalnızdım hala da öyle kimseye soramadım size sorayım dedim? Yorumlarınızı bekliyorum:)

Elbise diz kapağımın üstünden 5 parmak parmak yukarı da ne çok mini ne uzun

Nisan ayı çekilişleri :)


  Goncanın güncesi bizlere güzel bir çekiliş hazırlamış katılmak için tık tık :) sevgiler...





15 Nisan 2013 Pazartesi

Loreal Glam Shine Blush


Bu ürün şuradaki alışverişimde fondötenin yanında hediye gelmişti. Bendeki rengi 150 Coral Blush mercan rengi. Bu renk dudak ürünüm yoktu iyi oldu. :)


Fırçası çok ergonomik. Sürümü çok rahat. Hafif bir kokusu var ama sürdükten sonra pek almıyorum kokuyu. (Keşke şu lipglosların kokusuzlarını yapsalar.) 

İlk sürüldüğünde ıslak, doğal görüntüsü çok hoşuma gitti. Yalnız bu görüntü çok sürmüyor. İçinde minik minik ışıltılar var ıslaklık gidiyor ışıltılar kalıyor.


Görüntüsü çok doğal. Beklediğim kalıcılıkta değil ama fena da değil. 25-30 lira verilip alınır mı bilmiyorum ama %50 lerde alınabilir.


Loreal True Match Fondöten

Bu ürünü internetten almıştım. İnternetten alışveriş pek benim işim değil asında. Ürünüm gelene kadar ben dokuz doğuruyorum :) Zaten kargo şirketleriyle pek iyi anlaşamam. Bunu bir başka yazımda dataylı anlatmayı düşünüyorum.


  • Ciltle bütünleşmesi oldukça iyi. Sürdüğünüz anda cilde oturuyor ve asla maske görüntüsü yaratmıyor.
  • Kapatıcılığı orta düzeyde.
  • Yapı olarak maybelline affinitone'a benzettim ama tabi kapatıcıığı ve kalıcılığı daha fazla.Ürün cildimde 5-6 saat çok rahat durdu. Sonrasınıda the balm transparan pudrayla iki pıt pıt hallettim.Cildimin karma olduğunu da belirteyim Yalnız yazın akma yapabilir..Ürünün sevdiğim özeliklerinden bi tanesi de Spf 17 içeriyor. Kış ve bahar ayları için ideal. 
  • Ürün malesef paraben içeriyor. 
  • Fiyatı 30tl. Kargo ücretsiz. Fondötenin yanında bu lip gloss hediyeydi. Bence baya karlı. :) 
  • Şişesi pompalı ve cam olduğu için oldukça kullanışlı. Bendeki rengi C2 Rose Vanilla. Bana biraz pembe durdu keşke daha bej tonlarında alsaydım. Ama cildimle bütünleştiği için çok sorun olmuyor.
 
Ben ürünü elimle sürüyorum. Gayet doğal duruyor.
Bence alınabilir bir fondöten.
Siz hangi fondötenleri kullanıyorsunuz?

10 Nisan 2013 Çarşamba

Essence Long Lasting Eye Pencil :)




Essence ürünlerini seviyorum fiyatlarına göre gayet iyiler bence. Bu ürünü yazın Gratisten almıştım. Daha önce böyle bir renk kullanmamıştım ama keşke daha önce keşfetseymişim rengini ve yapısını çok sevdim :) 



Kalem asansörlü olduğu için benden bi artı puan aldı. Asansörlü kalemleri daha kaliteli buluyorum. Sürümü gayet yumuşak rengini hemen veriyor. Sürdüğünüz anda sabitleniyor dağıtma şansınız yok. Ben genelde eyelinerın altına sürüyorum o yüzden kalıcılığı için pek bir şey diyemiyeceğim. Benim gözlerim bal rengi bunu sürünce güneşte hafif yeşil gibi duruyor acayip mutlu oluyorum. :)


Gözde bi tık daha canı duruyor. Bendeki 14 Think Khank! Fiyatı 5tl. Ben diğer renklerini de almayı düşünüyorum.

Sizin sevdiğiniz göz kalemleri hangileri. :)

9 Nisan 2013 Salı

Maybelline Color Tattoo Pink Gold :)



Bu ürünü merak ediyordum uzun zamandır. Tam istediğim gibi bir ürün olduğunu düşünmüştüm yanılmamışım.:) Bunu şu alışverişimde almıştım. İyi ki de almışım çok memnunum kendisinden. Çok şık bir cam kavanozda sunulmuş bize.


 Ben parmaklarımla uyguladım. Pek hiyjenik değil bu durum biliyorum ama böyle nereye ne kadar sürdüğümü daha iyi anlıyorum. :) Sürdükten 2 3 saniye sonra sabitleniyor. Ve öyle parmaklarla pamukla falan düzeltme şansınız yok. Çok tatlı ve çok kıvamında bir rengi var. İçinde minicik minicik ışıltılar var. Çok doğal ve hoş duruyorlar. Günlük kullanıma uygun. Yoğun sürülürse gece de kullanılabilir. 6 saat boyunca çizgilenme dağılma olmadı. Ben far bazı kullanmadığım için onunla ne kadar kaldığını bilemiyorum.




Ben çok sevdim tavsiye ederim. Fiyatı şu anda Watsonsda 11 TL :)

Sizin kullandığınız farlar hangileri? :)



Watsons Alışverişim :)


Aslında bu alışverişi yapalı bayağı oldu ama anca koymak kısmet oldu. Büyük bir fotoğaf sorunu yaşıyoum. Fotoğraf çekebilecek hiçbir yer bulamıyorum :) Ya bi yede kitaplar ya masa cam alttan komik komik ayaklarım çıkmış ya ışık yetersiz :) Neyse efenim gelelim alışverişimize :)



1)Maybelline jel eyeliner: Uzun zamamdır bunun indirimini bekliyordum sonunda girdi ve hemen koşup aldım :) Jel eyeliner kullanmaya bayılıyorum hem sürümü kolay oluyo hemde istediğiniz şekli daha rahat verebiliyorsunuz. bunun yazısı yakında. Fiyatı 17.5

2)Schwarzcopf Gliss Ultimate Repair Sıvı Saç kremi: Gayet güzel yumuşacık yapıyor saçlarımı. Çok keskin bir kokusu var beni rahatsız etti. 5.99
3)Schwarzcopf Gliss Ultimate Repair Şampuan: Normal saç kremi. Şampuanıyla kullanıldığında saçımı ağırlaştırdı.5.99
4) Schwarzcopf Gliss Ultimate Repair Saç Kremi: Henüz kullanmadım. 5.99
5)Maybelline Color Tattoo Pink Gold: Color Tattoo serisinin bu rengini arıyordum yabancı bloglarda hep görüyordum ama bulamıyordum. Türkiyeye yeni geldi sanırım. Görünce çok sevindim. :) 11 Tl :) yazısı için tık tık 

Yorumlarınızı, eklemek istedikleriniz ya da sormak istediklerinizi bekliyorum :)

Vichy Aqualia Thermal Light


Yazın güneş kremi aldığımda bu yanında hediyesiydi. İkisini 42 Tl'ye almıştım.-Ne hafıza ama- :) Çok bir beklenti içinde olmadan kullandım ama o gün bugündür aşk yaşıyorum kendisiyle. Öncelikle tam kıvamında nemlendiriyor ve asla yağlandırma yapmıyor.T bölgesi yağlı yanakları kuru olan bir cildim var Yağlandırma yapmadı.Nemlendirmesi de gayet güzel. Su bazlı bir yapısı var. Akışkan olduğundan çok az bi miktarı bile tüm yüzüme yetiyor. Düzenli kullandığımda şunu farkettim cildimdeki kızarıklıklara iyi geliyor rahatlatıp yatıştırıyor. Hatta bunu eczacı kadına söylediğimde şaşırmıştı öyle bir vaadi yok demişti . :) Yanız benim yaşadığım kızarıklık sorunu hassas cildim olduğu için sulardan, havadan, duş sonrası falan  yani ciddi kızarıklıklara etki etmeyecektir. Son olarak ürün 40ml.


Sevdiğim yanları: 
-Nemlendirmesi güzel, yağlı bir his bırakmıyor.
- Cildimi rahatlatıyor.
-Cilt ürünü hemen emiyor.
-Tüpte olduğu için kullanımı pratik ve hijyenik. Birde camda olanları var ama ben kavanozda pek sevmiyorum. Hemde böylesi daha ekonomik geliyor.
-Paraben içermiyor.
-Ürün bayağı bereketli koay bitmiyo.
-Makyaj altına güzel bir nemlendirici oluyor.

Sevmediğim yanları:
İlk tüpü bitirdim pek bi olumsuzluk görmedim açıkçası.
 Bu ikisi bir arada kampanyası şimdi yok sanırım ama eczanelerde ellerinde kalmışsa almanızı tavsiye ederim. Ben sevdim ve ekonomik geldi. Güneş kreminin yazısıda yakında :) 

Sormak istediğiniz eklemek istediğiniz ya da şunu da anlat dediğiniz varsa yazabilirsiniz :)

3 Nisan 2013 Çarşamba

Yves Rocher Purbleuet

Merhabalar.... :)
Yaklaşık 3 aydır kullandığım bir ürünle karşınızdayım :)
Bu ürünü Yves Rocher kartına sahip olduğum için ilk alışverişimde hediye vermişlerdi. Yves Rocher'i genel olarak seviyorum. Ürünleri, çalışanları hoşuma gidiyor. Tek Sevmediğim yanı ise doğal doğal deyip içlerinde pareben vs.. olması. Ama yinede çoğu markaya nazaran ürünlerini kaliteli ve işlevsel buluyorum. Gelelim bu göz makyaj temizleyicisine... Öncelikle ürünümüz 125 ml. Çift bazlı. Suya dayanıklı ürünleri kolayca temizleme özelliğine sahip. İçinde peygamber çiçeği özleri varmış. Durulamaya gerek yoktur diyor ama ben yıkamadan asla rahat edemem.

(2. fotoğrafın amacı neutrogenanın böyle tıpası yoktu çok sinir olmuştum bunda var  o yüzdem koydum:) )

Sevdiğim yanları:
-Göz makyajını güzel temizliyor. Kalıntı bırakmıyor.
-Benim gözlerimi yakmadı.
-Öyle çok yağlı bir his bırakmıyor.
-Kirpiklrimi dökme vs gibi sorun yaşamadım. 
-En sevdiğim yanı ise yıkadıktan sonra göz çevremi kurutmuyor.
 Neutrogena göz makyaj temizleyicisi göz çevremi çok kurutmuştu mesela. 

Sevmediğim yanları:
-İçinde paraben var.
-Pamuk ürünü çok çabuk emiyor. Yani ürünü bolca kulanmanız gerekiyor. E haliyle çabuk bitiyor. Bakmayın benim 3 ay kullandığıma. Ben çok sık makyaj yapmıyorum :)

Nolmal fiyatı 24.90 ama indirimlerden çok daha ucuza sahip olabilirsiniz. Yves Rocher çok sık indirim yapıyor. Birde her ayın son günüde belli ürünlerde indirim oluyor. Ben sevdim tavsiye ederim :)

Resmi sitesi için tık tık :)


Çekiliş var :)

İncelemek isteyenler buradan bakabilir. Bol şans.tık tık

Çekiliş var :)

Çekilişi incelemek isteyenler için tık tık :) herkese bol şans

2 Nisan 2013 Salı

Watsons alışverişim :)

Gittiğim her yerde bi Watsons bulup uğrarım tüm ürünlere bakarım aynı ürüne defalarca bakmışlığım vardır. :) Bi süre kozmetik almayayım diye gittim bu cicileri aldım :) Aklıma koyduğum farlar rimeller de var ama indirim bekliyorum :)



Resimdeki numaralar çok küçük oldu farkındayım :)
1)Watsons Burun Bandı: Bu aralar siyah noktalarım arttı bi deneyeyim dedim. Kullanımı kolay burnunuz ıslatıyorsunuz ürünü bandından çıkartıp burnunuza yapıştırıyorsunuz. 15 dk bekleyip çekiyorsunuz. Ben çekerken acı falan yaşamadım. Hassas bi cildim olduğundan bi 20 dk kızarık gezdi burnum. Büyük siyah noktaları çıkarttı.Bazıları hala orda :) elimi gezdirdiğimde elime pütürler gelmedi yumuşak oldu burnum. İçinden 10 ader çıkıyor. hepsi ayrı ayrı paketlenmiş.Bu çok iyi bir özellik. Öyle mücizevi bir ürün değil ama kötüde değil arada kullanılabilir. fiyatı 7tl. :)

2)Maybelline The Colossal Volum Express Mascara: Maybelline'nin göz ürünlerini genelde başarılı bulmuşumdur. Bu üründe beni yanıltmadı. Klasik bir Maybelline maskarası aslında. Tombik fırçası var. Hacim vermiyor yalnızca belirginliştirip azıcık uzatıyor. Göz makyaj temizleyicisiyle hemen çıkıyor. En çok bu yönünü sevdim. Akması falan da yok. Bendeki rengi kahverengi. Yalnız sürdüğünüzde asla kahve gibi durmuyor daha soft bi siyah görünümü veriyor. Günlük hafif makyajımda bu maskarayı tercih ediyorum. Doğal duruyor. Ben sevdim  :) Fiyatı 15tl civarındaydı

3) Golden Rose Oje 231: Rengi hoş bir lacivert. İlk katı sürdüğünüzde tam bir facia. Sanki sulu boyayla yapmış gibi. İkinci katında rengini tam veriyor. Sadece deneme amaçlı sürdüğüm için kalıcılığına bir şey diyemiyorum. Fiyatı 1.5tl :)

4)Selin Limon Kolonyası: Kasanın önünde duruyordu hemen aldım. Öyle arada kullanırım diye aldım. Diğer boylar beim için çok büyük. Bununla bazen küpelerimi falan siliyorum ben sevdim :) Fiyatı 1.5 tl.

5)Flormar Nail Enamel 424:  Rengi çok tatlı ben sevdim :) 2 tl.

6)Watsons Dry Shampoo: Saçları yağlı bi insan olarak denemek istedim bu kuru şampuanı ama vasat buldum kendisini. Kuru şampuanın amacı yağlı saçı biraz toparlayıp yağını alırken hacim vermek. Saç diplerine sıkıp masaj yapıyorsunuz. sonra tarıyorsunuz yağını alıyor ama bu saydıklarımın hiçbirini yapmadı. Sadece kokusu çok güzel. Gratisinki çok beğeniliyor bir de onu deneyeceğim. Fiyatı 10 tl.

Watsons Gel Eye Mask: Bu jel göz maskesini merak ediyordum. Bu ürünü dolapta bekletip soğuduktan sonra gözlerinize takıp komik komik ortalarda dolaşıyorsunuz :) Gözlerinizi rahatlatmayı amaçlamış bir ürün. Lastikli olduğu için kullanımı kolay.Ama öyle şişkinlikleri falan indirmiyo ama gözünüze soğukluk olduğu için benim hoşuma gitti arada kullanabilirim. Fiyatı 4tl. :)

Şimdilik Watsons maceram böyle sormak istediğiniz birşey varsa ya da eklemek istediğiniz yazabilirsiniz :)