30 Ağustos 2013 Cuma

La Roche Posay Toleriana Gel Moussant

Merhabalar... 


Bugün La Roche'un toleransı düşük ciltler için yüz yıkama jelini anlatmak istedim. Kullanalı aylar oldu tam etkisini gördüm yani. :) T bölgesi yağlı yanakları kuru ve hassasiyete bağlı olarak yer yer kızarıkları olan bir cildim var. Bu yüzden işim zor...

Makyaj ürünleri değil ama temizleyiciler çok fazla kurutuyor veya kızartıyor cildimi bu yüzden bu ürünü aldım.


Ürün 150 ml. Elimize dökerek uyguluyoruz. Arkasında fındık tanesi kadar yani aşağı yukarı fotodaki kadar demiş ama ben boca ediyorum resmen söz konusu temizlik olunca :) Sıcak suyla köpürtün diyor yine La Roche ama fazla köpürmüyor.

Elime döktüğümde kıvamı ve kokusu bana sanki inşaat malzemelerini hatırlattı. bunu yüzüne süreceğinden emin misin Limon dedim kendime :) Kıvamı yapışkan gibi kokusuda. Bu kötü bi'özellik.
Temizlemesi bence güzel yani tabi jelin değmediği yerlerde kalıyor fondöten falan ama banyoda denedim hepsi çıkmıştı fondötenin.

Bu karma ciltler için ve cildimi asla kurutmadı ve hassasiyet oluşmadı. Yani o germe falan yoktu bu yüzden çok sevdim. Ayrıca benim cildimi su çok kurutur ama bununla yıkadığımda kayıp gidiyor su yüzümden :) 

Ve son olarak bazı jeller yüzümü ne kadar yıkasamda cildimde deterjan varmış hissi uyandırıyordu ama bu dediğim gibi kaymak gibi akıp gittikten sonra cildimde bi kalıntı bırakmadı.

Fiyatı 40tl idi. :)

SEvgiyle kalın...


24 Ağustos 2013 Cumartesi

SHISEIDO Sun Procection Liquid Foundation SPF30 Ve Bu hasret Biter :)

Ve yeniden burdayım...
Aylardır blog aleminden uzaktaydım. Önce Gezi Parkı olayları sonra KPSS sonra bayram seyran derken bloguma ara vermiştim ama artık aranızdayım. Sağolsun ben yokken sevdiceğim bloguma sahip çıkmış :)

Dönüşümü bu güzel ürünle kutlayalım istedim :)
Bu ürünü almayı çoook uzun zamandır düşünüyordum. Ve iyi ki de almışım.


Shiseido'nun 30 SPF içeren tere ve suya dayanıklı anti-aging özellikli fondöteninin ambalajjı belki çok şık değil ama gayet kullanışlı ve pratik. Hem küçük hem hafif seyehat içinde oldukça kullanışlı.


İçinden böyle bir sünger çıkıyor. Süngeri çok işlevsel değil ama çantaya atmak için ideal. :)


* Rengi cuk diye oldu sürdüğümde açık gibi dursada cildim emdiğimde rengi tam oturdu. Yazın bile bembeyazım :( Bendeki rengi SP40 en açığı çok renk seçeneği yok 4 tane var. 

*İnce bir yapısı var asla maske etkisi yaratmıyor. Bebeksi doğal bir güzellik veriyor.

* ilk katta ortadan aza ikinci katta tam kapatıcılık sağlıyor ve ne kadar sürerseniz sürün  doğallığını kaybetmiyor.

*Oldukça akışkan bir yapısı var. Bitişi de ne parlak ne mat.

*İçinde 30 SPF olması oldukça güzel uzun süre güneşte kalacağım zaman altına güneş kremi sürüyorum ama bahar aylarında veya çok güneşli olmaya günlerde sür çık. :)

*Kalıcılığı güzel yalnız 3 4 saat sonra  parlama yapabiliyor ama ben buna Gratis'ten aldığım yağ emici mendillerle hallediyorum.

*Bu arada ürün sadece yaz aylarında geliyor. Benim gibi kışında güneş korumalı ürün kullananlar için maalesef kötü :(

*Ürünün fiyatı 89tl. Şu Anda Tekin Acar'da güneş ürünlerinde %30 indirim var 60 liraya falan geliyor. Bence alınası bir ürün.

Çok iyi fotoğraflayamasamda cildimde duruşu. Çok az bir miktarı tüm elime yedirdim :)

              



Bu da Shiseido'nun kendi ağzından dökülenler :)
Sevgiyle kalın...